Toyohari

De stijl waar ik het meeste mee werk, is toyohari. De letterlijke vertaling van dit woord luidt: Oost-Aziatische naaldtherapie. Deze stijl, die in Japan door blinde acupuncturisten is ontwikkeld, kenmerkt zich door een lichte palpatie van de meridianen en de buik tijdens de diagnose en door een volstrekt pijnloze behandeling. Het belangrijkste element van de diagnostiek is de polspalpatie.

instrum-copyEr wordt gebruik gemaakt van speciale naalden, waaronder de teishin. Deze naalden raken de huid aan, maar dringen er niet in door. Om veranderingen waar te nemen wordt tijdens de behandeling telkens opnieuw de pols gevoeld.

Toyohari is een vorm van meridiaantherapie. Dat betekent dat er van buitenaf invloed op de meridianen wordt uitgeoefend. Deze behandelmethode staat haaks op bijvoorbeeld kruidentherapie en de Westerse geneeskunde, waarbij respectievelijk kruiden en pillen worden geslikt die het organisme van binnenuit beïnvloeden.

Toyohari wordt al eeuwenlang beoefend. Inmiddels bestaan er wereldwijd branches van deze bijzondere acupunctuurstijl en worden er voortdurend researchprojecten en studies gedaan om de behandelmethode te perfectioneren. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Nederlandse toyoharivereniging.